Translate

donderdag 14 juni 2012

Bloemstilleven in acryl met Catalyst tools

Catalyst tools zijn een nieuw soort schildergereedschap. Het zijn geen penselen en ook geen normale paletmessen. Er zijn zes soorten Catalyst tools met verschillende profielen.

De Catalyst tools kun je gebruiken om texturen en reliƫfs te maken. Het effect doet denken aan grafische technieken als mono- en linoleumprints en de sgraffito techniek.


Bloemstilleven schilderen met Ara acrylverf en Catalyst tools:


Stap 1: De basis compositie opzetten in contourlijnen met een lichte dunne verf. Op de foto is het bijna niet te zien, maar de bloemen en het blad zijn globaal aangegeven in licht groene lijnen.

Stap 2: Vervolgens de grote (kleur) vlakverdeling schilderen, zoals de vaas en het tafelkleed. Het tafelkleed is geschilderd met Catalyst tool W-05 en de vaas met B-01

(voor meer informatie over typen Catalyst tools, zie links onderaan dit bericht)

Het tafelkleed is geschilderd met W-05 en de vaas met B-01

Stap 3: Het schilderen van de bloemen met Catalyst tool B-05 en het groene blad met B-03 en B-04. Voor de bloemen zijn twee kleuren Ara acrylverf gebruikt.

De bloemen zijn geschilderd met B-05 en het bladgroen o.a. met B-03 en B-04

Stap 4:
Het tafelkleed is nogmaals overgeschilderd met een lichte kleur Ara acrylverf met Catalyst tool W-05. Dit is in de tegengestelde richting gedaan, zodat een ruitmotief van het tafelkleed ontstaat.

Stap 5: De bloemen en het bladgroen zijn verder uitgewerkt met een extra kleur Ara acrylverf en Catalyst tools B-05, B-03 en B-04. Het tafelblad en de vaas zijn verder geschilderd met verschillende maten Catalyst tool B-01.

Het tafelkleed is wit overgeschilderd met W-05

Informatie over typen Catalyst tools: